Temeljita rekonstrukcija osječke Copacabane

Ovo ljeto počinje temeljita i potpuna obnova osječkog Dravskog bazenskog kompleksa i sportsko-rekreacijskog centra Copacabana. Investicija je vrijedna 15 milijuna kuna, a njezinom će realizacijom ovaj dio regije dobiti jedan od najsuvremenijih aqua parkova koji će poboljšati ponudu kontinentalnog turizma Slavonije i Baranje.

Na prostoru od 73.000 četvornih metara slijedi uređenje okoliša i aqua parka sa sadržajima, sve u sukladu s energetskim mjerama učinkovitosti i zaštite okoliša. Voda bi se trebala crpiti iz bunara na lokaciji ili iz rijeke Drave, a ne kao do sad iz gradskog vodovoda. Cijeli je kompleks Copacabane izgrađen davne 1975.

- Prvi put ima pravu i potpunu rekonstrukciju, što sve ove godine nije napravljeno. Ona se dotjerivala svake godine, održavala, ali ovo je zaista sustavna i temeljita rekonstrukcija cijelog kompleksa, rekla je Nataša Brčić,  direktorica Športskih objekta iz Osijeka.

U prvoj fazi slijedi rekonstrukcija olimpijskog bazena koji će promijeniti svoju geometriju da bi zadovoljio svjetske propise potrebne za sve sportove na vodi. U drugoj fazi kreće rekonstrukcija postojećeg velikog i gradnja potpuno novog dječjeg bazena. Uz to kompleks će dobiti i slapove, hidromasaže, divlju rijeku, umjetne valove i druge atrakcije, Grad Osijek iz proračuna osigurava 15 milijuna kuna.

Zahtjevnost projekta traži provjeru statike bazena i brojne pripremne radnje pa će ove godine  bazeni biti zatvoreni. Zato će se Osječani i njihovi gosti morati zadovoljiti kupanjem na uređenoj dravskoj plaži odmah pokraj popularne Kopike.