Osječki rekreativci vratili se treninzima

Kako bi potaknuli građane na bavljenje sportom osječki Gradski savez za sportsku rekreaciju organizira natjecanja u malom nogometu, boćanju i tenisu. Uz propisane mjere opreza na susretima sudjelovati mogu pojedinci i organizirane skupine rekreativaca svih dobnih skupina.

Osječki su rekreativci upoznati s dobrobitima redovitog bavljenja sportom. Nakon stanke zbog pandemije, mnogi su se vratili omiljenim treninzima.

- Moramo biti oprezni s podizanjem volumena aktivnosti, znači ne krenuti odmah intenzivno, nego postepeno otprilike na nekih 70 posto u odnosu na ono kako smo stali, kaže Dominik Matijević, Osijek.

- Bit ću sretniji tijekom dana, više energije, bolje spavanje, mislim da je to jedan veliki domino efekt koji se slaže pločica na pločicu, tako da pokušavam što aktivniji biti iz dana u dan, objašnjava Kristijan Landeka, Osijek. 

Unatoč prevrtljivom proljetnom vremenu, iz Gradskoga saveza za sportsku rekreaciju pozivaju građane da pokažu kako Osijek uz sport živi cijele godine, a ne samo za lijepoga vremena.

- Tenis od 20 sati ponedjeljkom na terenima Perivoja kralja Tomislava, mali nogomet od 17 sati na Srednjoškolskom igralištu i boćanje na terenima Motonautičkog kluba Neptun, utorkom i četvrtkom od 17 i 30, kaže Zoran Pupovac, organizacijski odbor.

Jer svijest o važnosti aktivnog načina života, kažu stručnjaci, stječe se od malih nogu, a nadograđuje cijeli život.

- Tijekom tjelesnog vježbanja srce počinje pojačano raditi tako da naše stanice imunosnog sustava rade brže, oslobađaju se tih mikroorganizama i tu ćemo puno učiniti za sebe, ističe Gordana Veselić, tajnica Gradskog saveza za sportsku rekreaciju Osijek.

Organizatori za kraj mjeseca najavljuju i biciklijadu do ušća Karašice, izletničku turu do Jankovca te, ako prilike dopuste, i nastavak tradicije održavanja ljetnih igara na vodi.