Izletnici pohrlili na Platak

Nakon puna dva mjeseca svi sadržaji omiljenoga riječkog izletišta - Platka, ponovo su dostupni posjetiteljima. Ovoga su vikenda tamo već boravili prvi gosti i iskoristili dan za roštiljanje, sport i rekreaciju. Obnavlja se i cesta prema Platku. Radovi su vrijedni nešto manje od 2 600 000 kuna.

I izletnici i ugostitelji kažu - jedva smo dočekali. Ovo je društvo došlo čak iz Zagreba, prvi su put na Platku.

- Planiramo otići do Risnjaka s Platka i onda ćemo vidjeti kad ćemo se spuštati drugim putem do Snježnika i nazad na Platak, kaže Ante iz Zagreba. 

Ali prvo - kava. Ugostiteljski objekti ponovo su otvoreni. Posebne su mjere na snazi, dezinficira se često i temeljito.

- Evo cijela ekipa je tu, svi smo spremni, držimo se svih mjera, civilna zaštita je bila u nadzoru, držimo se mjera, smanjili smo kapacitete doma za 40 posto, ističe Nedžad Brkić, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Zadržali su, srećom, sve radnike tako što su iskoristili Vladine mjere pomoći, a sada se nadaju dobroj sezoni. A počela je sezona roštiljanja. Ovo je društvo među prvima rezerviralo jedan od 10 dostupnih roštilja.

- Maknuti se u prirodu mi puno znači, ovako se okupiti, možemo zapaliti vatru, družiti se, poejsti nešto, to je super, a ne biti doma. Sad smo bili dugo vremena doma, kaže Dorian iz Rijeke.

- Već prvi gosti su stigli, to nas jako veseli, znači kreće život, vraćamo se u normalu uz naravno pridržavanje svih mogućih mjera koje su propisane, ali Platak se budi i Platak će biti i dalje ono što je uvijek bio - mjesto druženja, zabave, rekreacije i sporta, objašnjava Davorin Klobučar, Goranski sportski centar.

Izletnike na Platku čeka i nova, 500 metara duga šetnica oko jezera. Uz ovu novu turističku atrakciju, otvorena je i piknik-zona, kao i trim staze, sportski tereni i mnogi drugi sadržaji. Dakle, ovo "brdo uživanja" spremno čeka sve one željne boravka na svježem goranskom zraku.