Bajka puna rock pjesama

Čitati bajku, a slušati rock pjesme - to možete iskusiti ako pročitate knjigu Bjelovarčanke Marijane Dragičević. "Rock strana bajke" njezin je roman prvijenac.

I princ i princeza i zla maćeha - svi su u ovom bajkovitom rock romanu.

- Basist poznatog grunge banda iz '90.-ih se vraća nakon 23 godine u svoj rodni grad. Nije bio tamo od kad su mu prijatelji poginuli u automobilskoj nesreći, a on je jedini preživio i otišao iz grada jer mu je to sve bilo preteško. Sada se  vraća se na sprovod kćeri od tog svog prijatelja iz banda, rekla je Dragičević.

Svako poglavlje naslovljeno je po nekom rock izvođaču te hitovima koji su mnogima obilježili odrastanje.

- Htjela sam zapravo da ljudi kada čitaju poglavlje da si puste te stare rock pjesme pa da ih podsjeti - aha sjećam se Beatlesa Hard days night ili Davida Bowieja Modern love, pa onda da se prisjete tih pjesama, dodala je.

Marijana, kustosica u bjelovarskom Gradskom muzeju, po struci je arheologinja i povjesničarka, pa se dosjetila stvoriti legendu o naselju s 4 mlina, kojom i počinje roman.

U romanu koji je još "vruć" iz tiska, poznati i nepoznati Bjelovarčani već uživaju, a najponosnija je na kritiku Gorana Tribusona koji ga je pročitao, u radnom izdanju, prije nekoliko godina. Moderna bajka ljubavno - erotske tematike posebna je po mnogočemu i čeka da ju i vi pročitate.