19. Tjedan osječkih izviđača

Tjedan osječkih izviđača tradicionalna je aktivnost osječkih izviđačkih udruga koja se odvija u povodu Dana izviđača Hrvatske, a ove godine posebnost mu daje virtualni 'štih' zbog trenutne javnozdravstvene situacije.

Od 18. do 24. svibnja održava se 19. Tjedan osječkih izviđača koji organiziraju dvije osječke izviđačke udruge -  Izviđački klub Javor Osijek i Udruga izviđača Slavonski Hrast.

I ove godine pripremljen je bogat program: od podjele letaka o održivom razvoju po osječkim ulicama do radionica sigurnosti na internetu u suradnji s PU OBŽ Odjelom za prevenciju, kojima se mogu priključiti osnovnoškolci.

Na Dan izviđača Hrvatske, 19.svibnja u Izviđačkom parku na Jugu ll., udruge su sa svojim članovima zapalile izviđačku vatru i obilježile početak ponovnih druženja uz sve sigurnosne i propisane mjere.

Izviđači će posjetiti i azil, prirediti kvizove, promovirati izviđaštvo među vrtićarcima, kontaktirati izviđačke prijatelje iz cijelog svijeta, a završetak će se obilježiti izviđačkim obiteljskim razglednicama u povodu Dana obitelji.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska družila se s predsjednicom Izviđačkog kluba Javor Jadrankom Kokolari te izviđačicom Karlom: