Nakon tisuća lajkova ukoričeni aforizmi Silvije Šesto

Društvene mreže već su dugo prostor otvorene komunikacije, ali samo probrani poput Julijane Matanović, Sanje Pilić i Zrinke Paladino objavili su svoje Facebook zapise u tiskanoj formi. Ovih je dana to učinila i Silvija Šesto koja je objavila knjigu aforizama.

600-njak 'fejs-aforizama' isprva objavljenih na njezinu profilu, okupljeno je u knjizi naslovljenoj ‘Odavde do fejsa’ – evo jednoga:

Zbijanje redova ili šale, brzopleta sam, eto šala a zima još daleko.

U prostranstvima interneta može se pronaći svašta, a gužva je povelika i na društvenim mrežama, no ako pozorno gledate, možete vidjeti i nekoliko bisera.

- Naprosto se ne mogu ne komentirati neke aktualne stvari iako kroz neki veliki vremenski period, koji je eto već deset godina 'fejsanja', vidljivo je da neke aktualne stvari su zapravo aktualne uvijek, kaže Silvija Šesto.Minijature na društvenim mrežama omogućavaju izravnu komunikaciju pisca i publike.

- Zapravo, komunicirate sa svojim publikom, s pratiteljima, ali nikad nisam išla na to da forsiram. Uijek radim ono što mi odgovara, radim ono što volim i što se dogodi - dogodi se, dodaje Šesto.

Nije imala namjeru svoje Facebook objave objaviti u knjizi, ali doba korone je otvorilo nove mogućnosti: Ja zapravo pišem izravno na 'fejs', ne pišem u wordu i puno tih tekstova su se izgubili, napominje Šesto.

A njezine igra riječima savršeno opisuje situacije oko nas:

Sve miriše po kamilici, a u meni ruski čaj.

Ljudi uglavnom izgledaju loše i u dobrim autima, čovjek je stvoren kao pješak.