Otvorena vrata lovačkog doma u Zlatnoj gredi

Kako bi potaknuli i domaće, za vikend su vrata Lovačkog doma u Zlatnoj Gredi otvorena svim ljubiteljima prirode i gastronomske ponude tamošnjeg kraja. Nadaju se da će im se uskoro vratiti i strani gosti.

Iz dana u dan broj posjetitelja u Baranji raste, a i turističkih je sadržaja sve više. U ovaj dom okružen prekrasnom šumom dosad su dolazili lovci iz cijeloga svijeta, no sad je otvoren za sve ljubitelje prirode i gastronomske ponude Baranje.

- Sadržaj se uvijek podređuje gostima. Znači, prvenstveno je ovaj objekt sagrađen za lovni turizam, međutim, u novije vrijeme sve više i više, kao što vidite, imamo posjetitelja koji dolaze i uživaju u ovoj prekrasnoj prirodi u Baranji, kaže Vlado Jumić, voditelj Uprave šuma Podružnice Osijek.

Ovoga su vikenda u Zlatnoj Gredi uživale mnoge obitelji iz Osijeka i okolice i, kažu, boljeg odmora nema.

- To je ono što nam treba, to je ono što smo htjeli da konačno izađemo iz kuća i da, ovo je idealno mjesto baš za to, imamo igralište, imamo krasan restoran, u okruženju smo našeg Kopačkog Rita i uživamo, ističe Dinko Bukvić Buljubašić.

Osim smještaja nude i bogatu gastronomsku ponudu, koja se temelji na jelima  od divljači.

- Sve namirnice dolaze iz neposrednog okruženja  u kojem se nalazimo, a tako i vodimo računa da su i prilozi, salatice i sve ostalo što nudimo uz naša jela. Najviše smo u komunikaciji s našim OPG-ovima ovdje na području Baranje, kaže Zoran Vorkapić, Komercijalni odjel za ugostiteljstvo, Hrvatske šume.

Prostor je idealan i za sportsko-rekreativne sadržaje u kojima najviše uživaju – najmlađi. Na čistome zraku igraju sportove i zabavlju se.

Povijest kaže da je lovištem  od davne 1697. godine upravljao Eugen Savojski. Bila je to oaza mira poznatog austrijskog vojskovođe, koja je sada dostupna svima. A cilj je samo jedan - baranjski turizam podići na još višu razinu.