Kazališni kutak: opet se kreće

I to smo dočekali: s popuštanjem mjera i u studio emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' vraćaju se gosti u većim brojevima i s glazbenim izvedbama uživo.

Kazališta su počela s radom, pa su naši gosti bili glazbenici koji iza sebe imaju brojne nastupe u mjuziklima i operama -  svima dobro poznati Matej Predojević Perić i Dino Jelusić:

Dino Jelusić, osim što je član je rock benda 'Trans-Siberian Orchestra' s kojim je svirao u Sjevernoj Americi, usporedno radi i sa svojim bendom 'Animal drive'. Inače, Jelusić je pobijedio na juniorskoj Euroviziji 2003. sa svojom autorskom pjesmom 'Ti si moja prva ljubav'.

Matej Predojević Petrić je na završetku Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesorice Cynthie Hansell Bakić koja ga jako hvali. Još ga četiri ispita dijele od titule diplomiranog tenora tj. magistra muzike. Osim što pjeva, radi i u glazbenoj školi.

Dino Jelusić, pak, najavljuje da bi mogao postati mentor u Modernoj glazbenoj školi u Zagrebu: Jako puno ljudi me pitalo kako radim određene stvari, ali nisam imao vremena to pokazati. Sad je prilika, rekao je.

Matej Predojević Petrić u svojem pedagoško radu, za razliku metode tradicionalne glazbene škole po kojoj se glazbena teorija i solfeggio obrađuju na satovima koji su odvojeni od satova instrumenta, koristi suvremeniji pristup - teorija se odmah primjenjuje na instrumentu.

Prije razgovora s Dinom Jelusićem i Matejem Predojevićem Petrićem, pogledajte glazbeni nastup Predojevića Perića kao grofa Tassila Endrödy-Wittenburga iz operete 'Grofica Marica', u pratnji Leopolda Stašića (violina) i Tomislava Parmaća (klavir):