Šoderica dobila čamac za čišćenje vodenog bilja

Općina Legrad, koja vodi brigu o uređenju jezera Šoderice, omiljenog kupališta Podravaca i Prigoraca, kupila je čamac za čišćenje vodenog bilja koje ugrožava kupače. Riječ je o ulaganju vrijednom pola milijuna kuna.

Čamac danas miruje. Ribe se mrijeste pa kosilice moraju ostati isključene. A čekaju se i noževi za propeler u koji se bez zaštite, pokazala je probna vožnja, zapleće vodeno bilje. Kada napokon proradi, bit će jezero Šoderica ljepše i sigurnije kupalište.

- Skoro da smi imali, svake godine jedan nesretni slučaj, htjeli bi doskočiti tome da se ne stvara slika o Šoderici kao opasnom mjestu, nego mjsto koje je uređeno i sigurno i na taj način bi htjeli da se ljudi osjećaju još sigurnije, kazao je načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

I šetači se mogu osjećati sigurnije i ljepše. Šetalište već poprima pravo lice. Prva je faza završena, dio je šetališta popločen, a dio čeka nastavak radova. Danas je obavljen stručni nadzor tog najvećeg gradilišta na jezeru Šoderici.

- Evo sad smo prošli cijelu trasu trasa je u završnoj fazi, čeka se postava betonskih opločnika, i da krene staza u funkciju. Jesu li svi radovi izvedeni na pravilan način? Jesu prema projketu i pravilima struke, rekao je glavni nadzorni inženjer Igor Kolar.

Šetnica je opremljena i novom, solarnom rasvjetom, klupama za odmor, koševima za smeće. Ovo je jedna od najvećih investicija u posljednjih dvadeset godina.

- Šetnica je najlepše kaj sam do sad videl, od početka do kraja, snimali smo si ma divita kak je lepo, kazao je Štefan Matušek.

Odnedavna Šodrica ima i preuređen kamp, nove kuće za iznajmljivanje, pa se tako vikendaško naselje polako pretvara u pravi mali raj za svakodnevni život.