Publika se vratila i u ZKM, ITD i Kerempuh

Nakon splitskog i zagrebačkog nacionalnog teatra iz dana u dan svoja vrata otvaraju kazališta diljem zemlje. Sinoć su ih publici otvorili Zagrebačko kazalište mladih, Teatar ITD i Kerempuh.

Nakon samo tri izvedbe početkom ožujka i oduševljenja publike i kritike, legendarni 'Gruntovčani' ponovno su nestali iz Kerempuha i poput TV serije postali tek nostalgično sjećanje. Sada su se vratili pod posebnim uvjetima.

- Neobično je nastupati pred tako prorijeđenom publikom, ali svi smo uzbuđeni i jedva smo čekali ponovno biti pred gledateljima, kaže Krempuhov Dudek, Matija Šokoronja.

Uz 'Gruntovčane', tijekom svibnja i lipnja u Kerempuhu među ostalim možete pogledati hit predstave 'Ja od jutra nisam stao', 'Muškarci.hr', 'Ustav republike Hrvatske' i 'Bilježnica Robija K.'

Vrata je otvorio i ZKM s predstavom o milenijalcima 'Hejteri': Straha ne treba biti. Mi smo spremni, dezinficirani i sve je prilagođeno mjerama koje su propisane. Uzbuđeni smo zbog toga što su izvedbe uživo nezamjenjive, ističe ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković.

ZKM u idućem razdoblju nudi još i 'Huddersfield', 'Dobro je dok umiremo po redu' i 'Eichamnna u Jeruzalemu'.

Bijegom u atrij privremeno se spasio Teatar ITD. Otvorili su predstavom 'Hamlet za svakoga'. ITD s premijerama počinje u rujnu, a do tada pretpremijerno nudi naslove 'Donor' i 'Dobro je ništa' te kultnu dramu 'Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi' u režiji Marka Jurage.