Počela sezona kupanja u Bizovačkim toplicama

U teškoćama se za vrijeme krize našao i turizam, koji se popuštanjem mjera polako počinje oporavljati. Od ovog tjedna počela je sezona kupanja u kupališnom kompleksu Aquapolis Bizovačke toplice.

Za početak je otvoren dio unutarnjih bazena, a do sredine lipnja bit će dostupni svi unutarnji i vanjski bazeni. Od idućeg tjedna punim kapacitetom počinje raditi Lječilište u kojemu se fizikalna terapija i rehabilitacija za vrijeme epidemije nisu prekidale.

Fizikalna terapija i rehabilitacija provode se uz poštovanje svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo. 

Pratnji i posjetiteljima ulazak u lječilište nije dopušten. Od 11. svibnja primaju i nove pacijente.

- Za početak smo stavili po jednog pacijenta u svaku sobu da vidimo kako će to ići, za sada se pokazuje da dobro funkcionira i sa 6. mjesecom s obzirom na veliku potražnju i duge liste čekanja, planiramo napuniti lječilište, velika je potražnja za neurorehabilitacijom, kaže ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice Sandra Mihaljević.

A lani se tražila ležaljka više na slavonskoj termalnoj rivijeri. Srušeni su svi rekordi i prodano 180 tisuća ulaznica. Spremno je sve i za ovu sezonu, koja će, kao i na moru, i na kontinentu biti puna izazova.

- Naši svi bazeni su klorirani do maksimalno dozvoljenih granica tako da se nadamo da će gosti ipak vidjeti da je to zavidna razina sigurnosti i najave su da će ljeto biti dosta vruće i mi smo spremni da ih dočekamo, rekao je Marcel Medak, direktor Sunčanih toplica d.o.o. Bizovac.

Otvoren je dio unutarnjih bazena, a do sredine lipnja bit će u funkciji i svih 11 unutarnjih i vanjskih bazena te popularni bazen s valovima. Kupače pozivaju na držanje razmaka i poštovanje uputa o dezinfekciji.