Komorni orkestar svirao ispred Opće bolnice Karlovac

Nesvakidašnju je publiku imao komorni orkestar karlovačke Glazbene škole. Svirali su ispred tamošnje bolnice kako bi, uz današnji praznik, zahvalili medicinskom osoblju na požrtvovnoj borbi s koronavirusom.

- Za njih je doživaljaj, da im se jedan ovakav doživljaj, kulturološki, klasične glazbe dovede pred prozore, kazao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac Ervin Jančić.

No glazba je i lijek, to je znanstveno potvrđeno. Zato bolnica dobiva Glazbeni paviljon, koji je otvoren upravo - ovim koncertom.

- U ovom projektu mi ćemo se s partnerom, općom bolnicom Karlovac, uz ovu šetnicu koja je ovdje već predstavljena dajemo i mi svoj obol uz programe naše škole, naglasila je ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak.

Nastupanje u ovakvu okružju - izazov je i za glazbenike.

- U bolnici evo do sada još nismo imali prilike, tako da je ovo jedna baš jedinstvena prilika da evo i to iskušamo, rekla je koncertna majstorica Komornog orkestra Glazbene škole Karlovac Nikolina Bregar.

Komornim je orkestrom dirigirao mladi Karlovčanin svjetskoga glasa - maestro Veton Marevci.

- Ovo je jedan od boljih projekata jer ima jednu plemenitu crtu tako da sam jako zahvalan što imam priliku dirigirati večeras, istaknuo je Marevci.

Koncert za pamćenje, ali i kao zahvala - prije svega medicinskom osoblju koje se proteklih tjedana svakodnevno borilo -  s koronavirusom.