Varaždin: Koncert kao poklon za Dan državnosti

Glazba je izmamila Varaždince na ulice. Na biciklima, motociklima, prozorima i balkonima Varaždinci su pjevali i plesali uz poznate domaće i strane hitove.

Prvi koncert u gradu nakon dva mjeseca održao je varaždinski glazbeni sastav Charlie & Tequila band. Bio je to dar građanima za Dan državnosti.

Vozeći se na pokretnoj pozornici na kamionu, zabavljali su svirkom građane na 8 lokacija u gradu.

- Bila je to jedna moja ideja  koju je gradonačelnik Čehok prihvatio objeručke i na veliko veselje, kao šte ste imali priliku vidjeti građana, barem ovdje na Banfici. Vrijeme nam malo prijeti, ali se ne damo smesti, idemo odmah na drugu lokaciju. Mislim da je ovo fenomenalna ideja i vjerujem da ćemo ovakve  stvari realizirati češće, rekao je pjevač Nenad Kumrić - Charlie.

Oduševljenje publike dokaz je koliko im je nedostajalo zabave i druženja, a sličnih su događaja poželjeli i više.

- To je zbilja lijepo iznenađenje za sve i da se malo razveselimo u ova vremena.

- Oduševilo me . Super, predobro. Taman sam krenul doma i čujem nekaj ruži, reko idem, moram vidjet, predobro. Voljeli biste više takvih iznenađenja? Baš sam to htio reći, trebalo bi  to češće malo raditi, rekao je stanovnik Varaždina.

- Super ideja kak je u drugim gradovima, tak nek kod nas malo bude i baš na današnji dan, odlično je.

- Iznenadilo me, ali ugodno.

Iako je u svakoj četvrti svirka trajala 15 minuta, i to je bilo dovoljno da se građani razvesele i  barem nakratko zaborave brige.