Zeleno-plava zipka Hrvatske

Moslavina, Posavina, Slavonija, Banovina, Pounje, Kordun, Pokuplje i Turopolje predstavljaju izniman potencijal za razvoj turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Zeleno-plava zipka Hrvatske udaljena je svega sat vremena od Zagreba, a krije prekrasnu očuvanu kulturnu i prirodnu baštinu čiji korijeni zadiru duboko u povijest.

Cikloturizam, lovni te lječilišni turizam razvijaju se kao selektivne turističke grane u Sisačko-moslavačkoj županiji uz poštivanje sigurnosti i zdravlja gostiju.

U emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovale su Ingrid Padjen Đurić, direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije i Helena Radić Bosanac, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja u Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje.

- Predstavili smo novi promotivni turistički film koji smo snimali dobar dio prošle godine. Uspjeli smo znanstveno dokazati da je naša županija najljepša. To je nepristran sud autorice filma Jasenke Haleuš, koja nije iz naše županije, rekla je Padjen Đurić.

- Bogatstvo različitosti, zovu nas i zeleno-plava zipka Hrvatske. Velika je županija, ne stigne se sve u jednom danu obići i nastavit ćemo s dobrom praksom i pokazivati to svijetu i našim turistima, dodaje.

U Lonjskom polju vikendi su jako dinamični. Nas jako veseli što su ljudi iz gradskih sredina ponovno otkrili prirodu, istaknula je Radić Bosanac.

- Imamo 1700 kreveta na području cijele županije, ali želimo povećati kvalitetu smještaja. Postojeći smještaj ne zadovoljava kriterije ni naših turista, a ni stranaca. Tako da prvenstveno radimo na povećanju kvalitete smještaja, a ne nužno broja, rekla je Padjen Đurić.

Mi ne vidimo probleme, samo izazove i ovo stanje s koronavirusom iskoristili smo za online oglašavanje, navela je Padjen Đurić.

Vrijeme je za domaće ljude da dođu na vikend, dodaje, a Radić Bosanac istaknula je kako u Lonjskom polju imaju baby boom, odnosno u 71 gnijezdu rode imaju mlade.

- Park radi svaki dan, od 9 do 17 sati, a vikendom od 10 do 18 sati. Najviše informacija posjetitelji mogu naći na našim stranicama i društvenim mrežama, a s njima komuniciramo izravno, navela je Radić Bosanac.