Međunarodni uspjesi 9-godišnje pijanistice iz Našica

Broj glazbeno darovite djece u Hrvatskoj je itekako velik, no uvijek postoje učenici koji se i dodatno ističu. Jedna je od njih i devetogodišnja Nuo Cheng, mlada pijanistica Osnovne glazbene škole ‘Kontesa Dora’ iz Našica.

Svaki odlazak u našičku glazbenu školu za malu je Nuo velika pustolovina. Klavir joj je najprije bio zanimljiva igračka, a danas je instrument kojim suvereno vlada.

- Ako radim ono što volim, onda se želim što više time baviti, kaže Nuo.

Zbog Dore Pejačević ponosna je što je učenica našičke škole, a njezini su rezultati na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima zadivljujući. Iako ima samo 9 godina, već je osvojila četiri prve nagrade na međunarodnim natjecanjima.

- U Beogradu je osvojila maksimalnih 100 bodova na natjecanju što je ustvari prva i odsad jedina učenica ove glazbene škole koja je osvojila 100 bodova, ponosno ističe Darija Vlajnić, profesorica – savjetnica u OGŠ ‘Kontesa Dora’.

Svakoga dana Nuo vježba između dva i tri sata, prije natjecanja i više. Posebno voli Czernyja i Mozarta, ali i nove izazove.

- Naravno da su sad na redu već ozbiljnije, kompliciranije i zahtjevnije skladbe gdje treba puno više od samog talenta. Treba puno više i emocije i njene zrelosti, dodaje profesorica Vlajnić.

Nuo je iznimno zainteresirana i vrijedna, i upravo to, uz darovitost, otvara put za veliki napredak - jer crno-bijele tipke njezina su čarolija.