‘Muzejski život u doba pandemije i potresa’

Muzej Grada Zagreba ponovo je otvorio svoja vrata za javnost - uz stalni postav pripremili su i prigodnu izložbenu instalaciju ‘Muzejski život u doba pandemije i potresa’.

Na Međunarodni dan muzeja koji je obilježen 18. svibnja, Muzej grada Zagreba ponovo je otvorio vrata svojeg stalnog postava. Iako je muzej pretrpio štetu u potresu djelatnici su brzo uspjeli otkloniti oštećenja.

Aktualna instalacija kroz nekoliko vidova prezentacije predstavlja rad djelatnika muzeja na saniranju potresa te djelovanja u vrijeme pandemije novog virusa.

Središnji eksponat instalacije su novopronađeni ulomci nadgrobne ploče zagrebačkog biskupa Luke Baratina. Stručnjaci se slažu kako je riječ o najboljem renesansnom skulpturalnom radu na prostoru kontinentalne Hrvatske.

Iz muzeja poručuju da ih sada svakako posjetite te vidite ove zanimljive i vrijedne eksponate, što je učinila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska, koju je u MGZ-u dočekao Boris Mašić, muzejski savjetnik i autor idejne koncepcije izložbene instalacije: