Austrijanka Klaudia Mader u Hrvatskoj živi život iz snova

U emisiji Dobro jutro Hrvatska, u rubrici Stranci u Hrvatskoj gostovala je Klaudia Mader iz Austrije, koja u Hrvatskoj živi život iz snova.

Klaudia Mader obožava putovanja i otkrivanja ljepota drugih zemalja, no nije joj bilo dosta 4 - 5 tjedana godišnjeg odmora u jednoj godini, zato ona danas ima čak tri doma u tri različite zemlje svijeta. 

- Ja sam ptica selica. Oduvijek sam htjela putovati, ali imala sam osjećaj da 5, 6, 7 tjedana nije dovoljno. Htjela sam vidjeti svijet, imati više vremena i raditi ono što volim, a to je biti domaćin. Kako sam često bila Hvaru na odmoru našla sam dobro rješenje za sebe i sada uživam u načinu na koji živim, rekla je Klaudia koja je u Hrvasku prvi put došla prija 36 godina.  

Posjetila je puno zemalja, ali Hrvatska joj je postala najdraža i vraćala se kad god je to bilo moguće.

- Početak je bio težak jer sam došla prije nego je Hrvatska ušla u EU i bilo je komplicirano dobiti sve papire, kupiti kuću, puno papirologije..., to je bila prava utrka preko prepona, ali kada postoji volja onda postoji i riješenje, rekla je Klaudija koja danas ne bi ništa drugačije napravila.  

Kako se snašla, te kako su je prihvatili Hvarani pogledajte u videoprilogu.