Još jedno online izdanje Arsenova ferala

Šibenčani su uživali u još jednoj glazbeno-poetskoj večeri - Arsenovu feralu - i to preko ekrana. Dobra je vijest da će se već idući Feral, osmišljen u čast legendarnog Arsena Dedića, održati pred publikom.

Njihovi kabarei uspješnice su koje publika voli. A peti je ovo koji se snima bez nje jer kultura je to u doba pandemije.

Zahvaljuje javnost na online izdanju Arsenova ferala. Godi to čuti, kažu kazalištarci.

- Poezija je, po meni, glazba. Uvijek nešto što oplemenjuje, tako da smo naprosto htjeli biti prisutni. Htjeli smo biti uz publiku, kaže Oriana Kunčić, glumica u HNK Šibenik.

Stavlja se Arsenov feral na mrežu srijedom u 22 sata. Vjerna publika to već zna. A diči se kazalište: njegov kadar potpisuje i sliku i montažu.

- Učilo se u hodu, i montaža i kadriranje. Svaki feral ima oko 300 pregleda, objašnjava Pavle Karega iz tehničke podrške HNK Šibenik.

Program je ovo osmišljen u čast Arsena Dedića. Već je godinu dana prošlo od prvoga. Cilj je Arsenova ferala oživiti kabaretsku scenu po uzoru na programe koji su nekoć "živjeli".

- To je jedan miks kabarea, poezije, glazbe. Jedna mješavina nečega što na tom kulturnom prostoru javnom nedostaje, rekao je ravnatelj HNK Šibenik Jakov Bilić.

Čitaju se u Šibeniku klasici, strani i domaći. Biraju glumci bez čvrstog reda. Nude, kažu, za svakog ponešto. Začini se večer i glazbenim brojem. Šarolik je i taj repertoar. 

- Čak sam srela i jednu gospođu koja mi je rekla da ona sebi svaku večer pusti neki od Aresneovih ferala jer to je njoj gušt slušati uvijek iz početkam, rekla je pjevačica Nataša Cvitan Plazibat.

No posljednji je ovo put da se Feral gleda samo na ekranu. Pljeska su glumcima željne uši. Susret uživo najavljuju za 12. lipnja u 21 sat.