GUIDE b - djelo runovićkih umova

Mario Ljubičić, mladi inovator iz Runovića, široj javnosti poznat i po električnom automobilu, u suradnji s rođakom Ivanom predstavio je svoj najnoviji uradak. Riječ je o na tržištu jedinstvenome pametnom električnom biciklu, prilagođenom i spremnom za serijsku proizvodnju. 

GUIDE b je zabavan, poučan i siguran pametni bicikl iz provjerene runovićke radionice.

- Uzme u obzir doba dana, stanje baterije, vremensku prognozu, mogućnosti korisnika, tome se prilagodi i kreira ono što bi jedan biciklist trebao znati na njegovom putu, objasnio je Mario Ljubičić iz Runovića.

I to na čak - 50 jezika!

- Kreira rute, traži najbolje lokacije koje korisnik može poželjeti što se tiče istraživanja, novih lokacija, spremno dodaje u opis bicikla Ivan Ljubičić iz Runovića.

I ugostiteljskih objekata, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kuća za odmor. Cikloturistima osobito privlačnih. 

- Imotska krajina ima sve predispozicije, u tom smjeru smo krenuli intenzivno zadnjih par godina i ono što radi Mario je fantastična priča koja se može uklopiti u naša nastojanja, rekao je direktor ureda Turističke zajednice Imota Luka Kolovrat.

Pa nije isključena ni potpora gradskih otaca. 

- Maksimalno ćemo izaći u susret, ima tu još stvari o kojima se može popričat i poradit ali našli smo zajednički jezik i potrudit ćemo se pomoć maksimalno koliko se može, rekao je zamjenik gradonačelnika Imotskog Vice Čikeš.

Prilika je to koja se ne bi smjela propustiti. Jer, riječ je o uratku koji se među ostalim ovjenčao i velikom nagradom zagrebačkoga međunarodnog sajma inovacija.

- Nisu se natjecali s bilo kim, s bilo čim, ipak je tu bilo prestižnih inovacija, smatra Josip Labura, predsjednik Društva inovatora "Faust Vrančić", Šibenik.

Djelo runovićkih umova i ruku ne prestaje oduševljavati. Premda zainteresiranih ulagača izvan granica Lijepe Naše ne manjka, mladi inovatorski dvojac s djedovine se ne da. Startup je već pokrenut, a serijska proizvodnja tek što nije, pa bi se prvi primjerci pametnoga bicikla iz Imotske krajine na tržištu mogli naći već do kraja godine.