Udruga branitelja "Panonija" predstavila autohtone proizvode u Rijeci

Do sljedeće srijede Riječani mogu uživati u autohtonim proizvodima Slavonije i Baranje, ali i drugih hrvatskih regija. Nude se na sajmu "Domaće je domaće u Rijeci" koji tradicionalno organizira Udruga branitelja proizvođača "Panonija".
Nenad Kračun nakon Domovinskog rata zasukao je rukave i počeo uzgajati svinje na obiteljskom gospodarstvu u istočnoj Slavoniji. S obitelji proizvodi suhomesnate proizvode i plasira ih na tržište.

- Ja i djeca petu godinu zajedno, suradnja ide, borimo se, trudimo se, tržište je tu, našao sam sebe, radim, uživam u tome i to mi je najvažnije u svemu, govori Nenad Kračun, branitelj proizvođač iz Otoka.

Slavonske delicije našle su se i u gotovim jelima koja se nude na sajmu Domaće je domaće u Rijeci.

- Ovo vam je tradicionalno slavonsko jelo, slavonski čobanac. Ide povrće, meso, što više vrsta mesa to bolje, junetina, svinjetina,divljač. Vole li Riječani slavonsku hranu? Vole, vole, pojedu i čobanac i grah, kupus, kobasice, naglašava Antun Tićac, kuhar.

Sajam nudi i domaće jagode, voćne sirupe od aronije, bučino ulje- proizvođača iz ostalih hrvatskih regija.

- Sve je domaća proizvodnja, nije ništa uvoz. Kako ide plasman? Za sada dosta dobro, prije ove korone smo dosta dobro radili, sad je malo zatišje, ali nadamo se da će biti dobro, ističe Dražen Topalović iz Bjelovara.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" već sedmu godinu predstavlja proizvodnju svojih članova koji su dali veliki doprinos Domovinskom ratu, a u mirnodopsko vrijeme to čine uspješnim projektima.
- Kroz trud, rad, zalaganje mi smo došli do situacije da smo postali prepoznati širom naše domovine. Skoro da nema grada u kojem nismo održali barem neku od naših manifestacija, govori Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača "Panonija".

Domaće je domaće na Trgu 111-te brigade traje do 10-og lipnja.