Rekreacijska biciklijada otkrila ljepote Slavonije i Baranje

Lijepo vrijeme izmamilo je Slavonce i Baranjce u prirodu. U sklopu Rekreacijske biciklijade vozilo se od Osijeka na četiri rute u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svrha je bila predstaviti ljepote toga kraja, ali i potaknuti sportsko-rekreativne aktivnosti nakon slabljenja epidemije.

Osječki trg bio je pun. S nestrpljenjem se čekao start. Boris je s Lovrom krenuo u Kopački rit.

- Rekreacijska ruta koju dobro poznamo. Znači, vozimo prema Baranji. I tu ćemo se vraćati prema Osijeku, kaže Boris Župan, Bilje.

A vozilo se i prema Antunovcu, Belišću i Vukovaru. Na četiri rute zbog epidemioloških mjera i preporuka.

- Jako lijepo napokon da se održava neka biciklijada. Jako smo zadovoljni zbog toga, govori Matko Florijančić, Valpovo.

- Idemo do Belišća. Pokušavamo otkriti neke nove putove, govori Ana Novoselec, Gradište.

Napokon bez zadrške zbog pandemije.

- Ovo je znak da smo prošli jedno loše vrijeme koje je iza nas. Osijek ponovno sliči na ono što je oduvijek bio pokretač sportskih, kulturnih i svih događaja, objašnjava Goran Ivanović, osječko-baranjski župan.

- Iako je na trenutak sve stalo, mi nismo stali. Radimo, promoviramo ljepote osječko-baranjske županije, promoviramo biciklističke, cikloturističke rute kojih je na području županije 240 kilometara, ističe Tatjana Roth, Upravni odjel za turizam Osječko-baranjske županije.

Onu od 15-ak  kilometara do Kopačkog rita odvozile su i prijateljice Marija i Tamara.

- Jedva smo dočekale zapravo ovo lijepo vrijeme da možemo malo izvaditi svoje bicikle i uhvatiti ove divne zrake sunca, govori Marija Petković, Gradište.

- Lagano smo vozili Bentom nekih sat vremena. Dakle, 15, 16 na sat. Lagana vožnja. Prava uživancija, ističe Tamara Perković, Osijek. 

U onom što je dočekalo ove rekreativce nakon gradske vreve. Netaknuta priroda i mir koji opušta dušu i tijelo. U Parku prirode koji oduševljava u svim godišnjim dobima.