Zimska idila u lipnju: Sezona klizanja u Zagrebu tek počela

Iako se u ovo vrijeme završavalo sa zimskim sportovima, sezona klizanja u Zagrebu tek je počela. Naime, kako je zbog pandemije izazvane koronavirusom treniranje bilo onemogućeno, u gradu su odlučili produljiti sezonu tijekom cijelog lipnja i tako razveseliti brojne sportaše, ali i rekreativce.

Sinoć na klizalištu Velesajam - prava zimska idila. Nakon tromjesečne pauze i stari i mladi jedva su dočekali ponovno stati na led:

- Osjećam se super jer nisam 3 mjeseca klizala i ovo je stvarno jako lijepa prilika.

- Malo je drukčije, ali je fora.

- Iskreno, nisam očekivala da će se ponovno otvoriti, pogotovo zato što kreće toplije vrijeme, ali stvarno me veseli.

Uz građanstvo na led se ponovno vraćaju hokejaši, ali i brojni drugi polaznici škole klizanja. Nadaju se da će se uspjeti vratiti u formu i pripremiti za nadolazeća natjecanja.


- Treniraju klizači umjetničkog klizanja, kojih ima oko 130 u Zagrebu, klizači brzog klizanja, kojih ima oko 40, i šest ekipa sinkroniziranog klizanja. Svi smo jako željni leda i zato su uz ove treninge koje imamo četiri do pet puta dnevno za sve naše sportove mnogi od njih sada došli klizati na rekreativno klizanje, kaže Kristina Blat Cviljak, tajnica Zagrebačkog klizačkog saveza.

A svi zaljubljenici u klizanje moći će uživati na ledu utorkom, petkom i subotom od 20 sati. 

- Pozivam sve naše građane koji su zaljubljenici u klizanje da dođu u što većem broju. Općenito su građani željni rekreacije jer su bili blokirani jedno dva mjeseca tako da vjerujem da će se masovno odazvati tome, kaže Marinko Tomić iz Upravljanja sportskim objektima.

Klizalište na zagrebačkom Velesajmu bit će otvoreno do 4. srpnja.