Do skoka padobranom dijele ih kilogrami

Gradski bazeni "Cerine" u Koprivnici nastavljaju s izazovima skidanja viška kilograma. U ovom će sudjelovati dvojica koprivničkih novinara. Cilj im je postići težinu manju od 100 kilograma kako bi se mogli okušati u skoku padobranom i na 3500 metara pojesti prvi obrok u zraku pri slobodnom padu. Izazov je nazvan "Sky food".

Dvojica koprivničkih novinara Miroslav Mirković i Bojan Horvat - Horz - koji su javnosti poznati po gastro-serijalu "Gastro tražilica" - radeći na terenu skupili su višak kilograma i dosegnuli težinu koju, kako su ustvrdili, više ne mogu nositi. Stoga će idućih mjesec dana sudjelovati u Cerine fit izazovu.

- Krenuli smo s nekakvih 110, odnosno 107 kilograma. Poanta je da smršavimo ispod 100, da dođemo blizu 95 kg i da nakon toga skočimo padobranom s 3500 metara i u slobodnom padu probamo pojesti prvi zdravi obrok u zraku koji je napravljen u Hrvatskoj, rekao je Miroslav.

Program su osmislili nutricionisti i kineziolozi. Bazira se na treninzima i zdravoj prehrani lišenoj pretjeranog unosa ugljikohidrata. A baš to najteže pada ovom duhovitom koprivničkom dvojcu.

- Bez pizze, kruha, tjestenine, riže, fast fooda, pive i svega ostaloga što čini moje salo lijepim, kaže Bojan.

Cilj kampanje je promocija zdravog načina života - treninga, pravilne ishrane i programa koji može pomoći mladima ili poslovnim ljudima koji nemaju vremena za tjelovježbu, a imaju problema s prekomjernom težinom.

Više doznajte u videozapisu.