Dnevni boravak na Mrežnici

Dobra prometna povezanost važna je zbog turizma. U unutrašnjosti Hrvatske ima se itekako što za vidjeti. Primjer je i obitelj Vukmanić iz Zvečaja koja je na Mrežnici ponudila i nešto novo.

Intimno - kao u nekom dnevnom boravku. Samo što je ovaj zeleni, uz šum slapova ili cvrkut ptičica. Ideja je to Udruge Izvan Fokusa, koji su u suradnji s obitelji Vukmanić, osmislili ovaj koncept "dnevnog boravka na Mrežnici."

- Cilj je zapravo okupiti gastronomski užitak, različitu hranu, atmosferu popularnog dnevnog boravka, palete, klupe, dekoracije i ljepotu Mrežnice, može se unajmiti i kajak, kaže Filip Trezner iz udruge "Izvan Fokusa".

Kako bi gosti mogli planirati cjelodnevni boravak, bez brige za ručak, o tome brine Ivana. Iako smo je zatekli dok priprema pohani sladoled s voćnim umakom, druge su joj stvari na pameti.

- Odlučili smo ponuditi nešto što bi mi i sami pojeli kad dođemo na livadu uz Mrežnicu, to su juneći burgeri, jako fini, bjond burgeri od čistog hidrolata graška, i nešto čime se stvarno ponosimo, a to je naš čips od šarana, kaže šefica kuhinje restorana Ivana Vukmanić.

Kako sve ne bi bilo jedno te isto, ponudu će obogatiti i tematskim danima.

- Tipa kubanska, meksička kuhinja, pa uz glazbu...Ja mislim da ćemo mi  s domaćim gostima moći isplivati ovu sezonu, ne kao prije, ali tu negdje.Tipa kubanska, meksička kuhinja, pa uz glazbu...Ja mislim da ćemo mi  s domaćim gostima moći isplivati ovu sezonu, ne kao prije, ali tu negdje, govori vlasnik Dalibor Vukmanić.

Još kada dovoljno zatopli za kupanje, uopće ne bi bilo teško zamisliti da se dnevni boravak ovdje pretvori u  - tjedni.