Osijek: Kultura u parku

U jeku epidemije izazvane koronavirusom, Osijek je imao Kulturu na kotačima. Uvod u ljeto je, pak, Kultura u parku. Dva će tjedna Osječani uživati u kulturnim večerima na otvorenome, a sve je počelo sinoć koncertom instrumentalne tamburaške glazbe.

Kada blagu lipanjsku večer u najljepšem osječkom parku obogate zvuci mladih tamburaških virtuoza, osječka je publika dobila dar na koji je dugo čekala.

- Morao sam doći jer zadnji koncert je bio u Domu željezničara lani. To su bile ovacije, bilo je predivno - kaže Slobodan Bartulović.

- Jako je lijepo, mislim da je jako dobra inicijativa, posebice nakon korone i sve te karantene kad smo se zaželjeli biti na otvorenom - dodaje Nikolina Vidaković.

Pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca izveden je izbor popularnih klasičnih skladbi u tamburaškim aranžmanima.

- Članovi tog orkestra su tamburaši, studenti Odjela tambure i tamburaškog umijeća Umjetničke akademije u Osijeku, odnosno Akademije za umjetnost i kulturu. Orkestar nastupa pod nazivom osječkog sveučilišta - Tamburaški orkestar Strossmayer, jer on to zapravo i jest - kaže dirigent Mladen Tutavac.

Projekt "Kultura u parku" nastavak je izvrsne suradnje Grada Osijek i Kulturnog centra.

- Kultura u parku, sretnemo se na jednom zajedničkom mjestu, gdje nam se lako držati svih propisanih epidemioloških uvjeta, ali i uživajmo u kulturi. Nemojmo dozvoliti da nas pandemija zaustavi da živimo onaj život na koji smo navikli, a kultura i pomaže da što lakše prođemo kroz ovo razdoblje - poručuje Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra Osijek.

U dva su tjedna na programu različiti koncerti, filmske projekcije, manifestacije- za svakoga ponešto u prekrasnom okruženju i mirisom lipa ispunjenim večerima.