Vremenski uvjeti i epidemiološke mjere: ključ uspjeha kupališne sezone

Prvi pravi ljetni vikend omogućio je otvaranje mnogih kupališta. Iako brojni bazeni i rekreacijski centri ove godine zbog epidemioloških mjera i otkazivanja grupnih putovanja strahuju za prihode, ipak računaju na domaće posjetitelje od kojih mnogi neće otputovati na more.

Najmlađi i najstariji, hladnoj vodi unatoč, bili su najhrabriji. Škola plivanja, vaterpolo, rekreacija - za sve će i ove godine u Bjelovaru biti mjesta, i to po lanjskim cijenama. Tako bi jedini problem mogli biti vremenski uvjeti i epidemiološka ograničenja.

- Radi se o 9.000 kvadrata otvorenog prostora, znači stvarno imamo priliku, oko 1200 ljudi može biti u isto vrijeme. Naravno što se odnosi na samu vodu, tu je manji broj, ali opet možemo to podnijeti, rekao je Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

Sigurnost jamče i česte analize vode, pa je obnova u koju je prije dvije godine grad uložio 2 i pol milijuna kuna bila pun pogodak. Baš kao i bazeni u Velikom Grđevcu koje su županija i općina gradile europskim novcem. Petu sezonu ipak otvaraju s optimizmom.

- Na Tijelovo smo otvorili, iznenađujuće je bilo već tada prvi dan. U suradnji s općinom počastili smo ulazom i u kafiću. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, kazao je Mato Vodopija, ravnatelj KC Mato Lovrak, Veliki Grđevac.

Zbog izostanka školskih izleta neće tu biti 20.000 posjetitelja kao lani, no računaju na domaće goste.