Plastičnim čepovima do skupih lijekova

U Osijeku je u Policijskoj upravi održana primopredaja plastičnih čepova u sklopu humanitarne akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Riječ je o akciji kojom se prikupljaju sredstva za rad Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Već nekoliko godina Policijska uprava Osječko-baranjska prikuplja plastične čepove s humanim ciljem - pomoći oboljelima od leukemije i limfoma.

- Dobar cilj aktivnosti - da se sredstva prikupe od materijala koji završe u otpadu. Njegovom reciklažom se skuplja kunu i 20 lipa po kg koji se naknadno uplaćuje na račun udruge, kazao je Ivan Pakšić, voditelj Odjela prevencije, PU Osječko-baranjske županije.

Policija je u humanitarnu akciju prikupljanja čepova uključila i Osječko-baranjsku županiju, škole te mnoge institucije.

- Inicijativa je to koju provodimo drugu godinu zaredom. U prošloj akciji smo prikupili 1600 kg čepova. Iznos dobiven od čepova ide za djecu oboljelu od malignih bolesti limfoma, kazala je Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije.

Akciju su ozbiljno prihvatili mladi koji su čepove skupljali kod kuće i donosili u škole.

Pogledajte videozapis.