Ljubav majke jača je od svih nedaća

Anđelka Keleković Celjak samohrana je majka Markice Andričića, 37-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize. Žive u Sesvetama u gradskom stanu. Markica je 2017. bio u bolnici na dugotrajnom liječenju od urinarne infekcije te je zadobio teške dekubitalne rane koje ni do danas nisu u potpunosti zarasle.

Njegova majka Anđelka hrabra je žena. Nakon 30 godina rada u "Zvijezdi", Anđelka je status njegovateljice dobila prije 5 godina. Djelatnici Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb nagovarali su je da Markicu stavi u dom. Ona je odbila jer smatra da se za Markicu nitko ne može bolje brinuti od nje same.

Anđelka je poručila da 2500 kuna te Maričinih 1500 kuna invalidnine je nedostatno za njihov život.

- Samo sam u ljekarni za vikend potrošila 400 kuna, naglasila je Anđelka.

Prošle godine u prosincu isključili su joj plin, te 17 dana nisu imali u stanu grijanje i toplu vodu.

- Smrzavali smo se, ali hvala dragom Bogu imala sam neke grijalice, kazala je.

Naglasila je da je 5800 kuna duga platila jedna anonimna osoba. Do današnjeg dana nije saznala koja.

Osim Markice, Anđelka još ima dvoje djece, dvije kćeri. Jedna završava Hrvatske studije, a druga za koji dan završava II. razred Trgovačke škole. Obje pomažu majci i Markici.

- Treba mi hrana, oblozi, sterilne gaze, urinarne vrećice, sve mi to treba za mog Markicu, poručila je.

Anđelka je rekla da se jako puno zadužuje, ali da je spremna na sve da pomogne svome Markici.

Obitelj je nakon napornih borbi za Markicu na izmaku snaga, ali Anđelka se neumorno i nadljudskim snagama i dalje bori. Kazala je da je razmišljala o preseljenju u inozemstvo, ali ipak je ostala.

- Molim sve državne institucije da pomognu meni i svim majkama takve djece. Njima pomoć najviše treba. Molim Vas, pogledajte tu djecu i izađite nam u susret, apelirala je Anđelka.