Njihova ljubav prema Medulinu traje desetljećima

U Medulinu nagrađuju najvjernije turiste. Ove godine to je njemačka obitelj koja ovaj mali istarski gradić posjećuje više od 2 desetljeća. Prisniji odnos, ono je što turisti koji borave u Hrvatskoj osobito cijene.

- Prvi put sam došla prije mnogo godina s roditeljima. Osjećali smo se jako dobro i nismo nikad osjetili potrebu da promijenimo mjesto i smještaj, kaže Doris Herrman, nagrađena turistica.

A smještaj je apartman gospođe Mirjane Grakalić, koja im je s godinama, puno više od domaćina. Kaže, osjeća se sigurno kad zna tko joj je u kući. A sigurni su i oni koji dolaze, jer znaju gdje dolaze. I svoje stvari ostavljaju Mirjani koja ih čuva do iduže sezone.

- Dočekan sam kao da sam član obitelji i jako je ljubazna gospođa, apartman i okoliš su uređeni. Prošle godine sam bio i na jesen, došli smo avionom i bili smo dva puta, jako mi se sviđa i jesen u ovom kraju, kaže Matthias Graub, nagrađeni turist.

Od 3.700 gostiju, koliko ih trenutno boravi u Medulinu, gotovo polovica su Nijemci. Oduvijek vole ovaj kraj.

- Prije svega su ti naši domaćini koji se turizmom bave godinama - duše i srca tog turizma. Mislim da će se to pogotovo u ovoj godini osjetiti. Znači, vi ne možete samo primiti gosta, stavit ga u apartman, naplatiti mu i pozdraviti ga kad otiđe. Mislim da su se tu rodila prvenstveno prijateljstva, tvrdi direktor TZ Medulin Enco Crnobori.

Čista i uređena obala i gostoljubivost ono su što privlači goste.