Anin koncert u 5 ujutro već je postao tradicija

U studiju "Dobro jutro, Hrvatska" glazbenici Ana Rucner i Matej Meštrović izveli su jutros Matejevu kompoziciju "DolCello MediterAna" (Anino slatko čelo mediteransko) koju je napisao prije desetak godina upravo za Anu Rucner. Ova kompozicija bit će na repertoaru 10. festivala "Ana u Gradu", a ove godine bit će održan i koncert  "Pozdrav ljetu" - i to u 5 sati ujutro 21. lipnja na Srđu.

-To je bila moja mladenačka kreacija. Kada sam osnovala festival da napravimo zgodan koncert, palo mi je na pamet, hajmo pozdraviti prvi dan ljeta, 5 ujutro s prvim suncem, Srđ je prekrasna lokacija, amfiteatar, jednostavno je to krenulo, evo danas je već postala tradicija! Lijepi koncert, dođe puno ljudi, zajedno se veselimo, kaže Ana Rucner.

Prva suradnja Rucner i Meštrovića

Ovim koncertom Ana Rucner i Matej Meštrović prvi put surađuju. Pripremili su jako lijep program, posljednjih dana intenzivno radili s puno proba, vjeruju da će biti čarobno i magično dočekati sunce na prirodnoj kulisi.

- U potpunosti sam uvjeren da će publika uživati upravo zato što smo zaista pripremili bisere klasične glazbe, kao i neke moje autorske kompozicije, obrade, jedan pitak i nježan koncert, veselje u svakom slučaju, govori Matej Meštrović.

Koncert "Pozdrav ljetu" u sklopu festivala "Ana u Gradu" uživo će biti izveden u subotu 21. lipnja na Srđu u 5 h ujutro, a moći će se pogledati i na 2. programu HTV-a u 18 h.

Poslušajte izvedbu: