Jezero Borovik idealno mjesto za odmor

Za opuštanje mnogima je dovoljna već samo promjena mjesta boravka. A ako se ono zamijeni netaknutom prirodom i jezerom potencijal za odmor je velik. Baš kao na Boroviku, na pola puta između Đakova i Našica.

Na mjestu sadašnjeg jezera nekad se nalazilo naselje Borovik, koje je potopljeno i po kojem je jezero dobilo ime. U tom je selu prije više od 4 desetljeća živjela i Damirova obitelj. 

- To je moj otac pokojni u vrijeme kad se to jezero gradilo. Isto je volio motore, bio je šumar, kao što sam i sam danas, i ostale ta ljubav prema tom mjestu, motorima, šumarstvu, ekologiji i svem ostalom, kaže Damir Sastić, Drenje.

Jezero Borovik privlači mnoge zaljubljenike u prirodu.

- Neki od prvih izleta planinarskog društva su se odvili baš tu po dnu današnjeg jezera, znači još nije bilo napunjeno vodom, objašnjava Ivan Baličević, Planinarsko društvo Đakovo.

Jedan od najvažnijih sportova na jezeru je ribolov. U njemu žive razne vrste ribe.

- Jedna od osnovnih je šaran, smuđ, som, deverika, babuške, štuke, grgeča. Imamo ustvari takorekuć svake ribe osim morske, ističe Zvonko Zorić, predsjednik Zajednice sportskih ribolovnih udruga Đakovo.

Već 7 godina tu se održava i triatlon. Utočište su tu našli i đakovački motoristi.

- Što nas više dođe da opušteno bude, tu su šatori, imamo prostora za kampiranje po 3 dana se tu bude, govori Branko Drenjančević, Free Riders "No 1", Đakovo."

Netaknuta priroda, odmor za tijelo i dušu ono je što sve posjetitelje privlači na ovo jezero u srcu Slavonije.

- Raj na zemlji kako kažu svi kad dođu, odmore se i to je svima plus što signala nema, interneta nema, povežu se s prirodom, objašnjava Andrea Pešut, Camp Borovik. 

Ponudu, u skladu s prirodom, namjeravaju proširiti i lokalne vlasti.

- Napravili smo jedan lijepi projekt uređenja obale, nekih 270 dužnih metara s pontonskim bazenom i s niz pratećih sadržaja, uređenjem plaže, kaže Slavko Dešić, načelnik općine Drenje.

Sve to trebalo bi pridonijeti da ovaj "mali raj u srcu Slavonije" postane još zanimljivija turistička i sportska destinacija.