Istra dobiva novu atrakciju - prvi ptičji park

Istra ali i Hrvatska dobivaju novu atrakciju. Naime, u dubokoj šumi pokraj Poreča za desetak dana svoja vrata otvara prvi ptičji park u Hrvatskoj. U eko osviještenim nastambama, svoj su dom pronašle, šarene are i brojne druge vrste ptica, podrijetlom iz svih krajeva svijeta, ali i autohtone hrvatske vrste.

Thiago je papiga Ara južnoameričkog podrijetla ali s hrvatskom adresom.

- Thiago ima 8 godina i s nama je od kad je bio beba i on je naša maskota, cijela europska unija ga pozna - kaže Bernard Kranjec, vlasnik ptičjeg parka.

Thiago je vragolastog karaktera, ali odličan susjed ostalim pticama parka. Njih oko 200, 20 različitih vrsta iz cijeloga svijeta.

- Ideja je nastala dolaskom na Tenerife, klik, i to je bilo to. Tu se rodila ta ideja kad sam vidio, rekao sam da ja to želim imati a prije sam se bavio pticama - ispričao je Kranjec.Svaka ptica ima svoje ime. Najpričljiviji je, zamislite, Dalmatinac Jere.

Park se proteže na 30 tisuća četvornih metara, u dubokom je hladu, i sve je ekološki osviješteno.

- U planu su edukacije za djecu i odrasle. Djeca znaju da te ptice imaju karakter kao ljudi, imat ćemo edukacije o pticama o zaštiti ptica i njihovih staništa - kaže Anđelina Kranjec.

U Hrvatskoj su najpopularnije tigrice i nimfe. Najskuplje - are. Sve njih možete vidjeti za 10-tak dana u ovom ptičjem parku.