Jazz stiže u Samobor – 16. put

Samobor Jazz Festival tradicionalno se organizira već punih 15 godina, a njegovo 16. izdanje održat će se na više lokacija u Samoboru od 20. do 28. lipnja.

Ovaj poznati jazz festival, jedinstven po svojoj strukturi i trajanju, jedan je od najvažnijih kulturnih događaja u Samoboru. Svojim raznovrsnim glazbenim programom i ove će godine obogatiti kulturno-turističku ponudu ovog pitoresknog grada, a očekuje nas još jedna prava festivalska poslastica.

Festival će danas, 20.lipnja, otvoriti koncert J.R. Augusta, kojem je to prvi nastup na Samobor Jazz Festivalu, a u subotu, 27.lipnja stižu Lela i Joe Kaplowitz koji su, pak, bili već puno puta gosti na Samobor Jazz Festivalu.

U Samoboru će nastupiti i Yogi Lonich Trio, Bruno Mičetić Quintet, te Big Band HLK, a već tradicionalno, Gradska glazba Samobor s gostima iznenađenja zatvorit će festival.

Organizator festivala je Gradska glazba Samobor, najstarija glazba u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, koja uz veliki entuzijazam i ljubav prema jazz glazbi svake godine Samobor pretvara u grad vrhunskog jazza, a svim posjetiteljima festivala pruža nezaboravan glazbeni doživljaj uz besplatan ulaz.

Festival su glazbom i informacijama u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavili glazbenici Lela i Joe Kaplowitz te J.R. August i Dubravko Mihalinec Miha, tajnik Gradske glazbe Samobor i autor Samobor Jazz Festivala: