Oaza u srcu Velebita, potpuni mir

Zbog svojeg zemljopisnog položaja Lika je sve privlačnija turistima, i domaćima i stranima. Uz ljepote krajolika i kvalitetnu gastronomsku ponudu, nudi se i atraktivan smještaj zahtjevnijim gostima.

Samo cvrkut ptica, potpuni mir, oaza u srcu Velebita.

Peteročlana obitelj Batur iz Zadra kuću u Svetom Roku najprije je uredila za svoje potrebe. A sve uz čuđenje prijatelja - bazen, jacuzzi..., i to još u Lici. Nakon nekog vremena agencija je kuću predstavila turistima.

- I nakon tri dana rezervacije su samo iskakale, iskakale, iskakale i za jedno 4-5 dana smo imali bukirano oko 90-95 dana, kaže Ivica Batur.

Lika je pretežno stočarski kraj pa su mještani Udbine u nevjerici gledali kako u njihovoj blizini niče veleban turistički objekt s vanjskim i unutarnjim bazenom.

- Taj projekt će čitavu Udbinu pokrenuti ja se nadam malo u ozbiljnijem turizmu, a ne samo za prenočišće, kaže Josip Seuček, načelnik općine Udbina.

Čitati knjigu u suton s pogledom na Velebit, ili uživati u idiličnom okružju ličkih šuma. Izbor je velik, jer, kao što kaže pjesnikinja Ljerka Car Matutinović, kad već postoji planina, treba je upoznati.