Poseban obilazak za posebne goste

Mlada britanska obitelj silom prilika je, planirajući u ožujku posjetiti Nacionalni park Krka, u obližnjem kampu umjesto dva dana ostala dva mjeseca. Bili su tada jedini turisti na šibenskom području.

Nakon što su se otvorile međužupanijske granice, a Nacionalni park i dalje bio zatvoren, nastavili su putovati prema jugu Hrvatske. No u Parku su poduzeli sve da posebni posjetitelji besplatno obiđu slapove Krke.

- Htjeli smo im pružiti VIP turu, odnosno turu koju mali broj posjetitelja uživa - pogotovo ove godine kada imamo malo posjetitelja. Htjeli smo im pokazati Krku od početka do kraja, od Skradina do Roškog slapa, rekla je Silvija Čaleta, NP Krka.

A upravo na Roškom slapu organiziran je i prigodni piknik. Naime, Victoria Holder poznata je veganska gastro blogerica. U dva mjeseca prisilne izolacije dobro se upoznala s namirnicama koje Dalmacija nudi.

Victoria je za piknik pripremila namaze i salatu, domaćini dašak tradicije. I sve je to završilo na Victorijinu blogu čiji su veganski recepti objavljeni u brojnim svjetskim publikacijama. Pa su tako piknik na Roškom slapu, ali i ostale Krkine ljepote, dobili još jednu jedinstvenu promidžbu među izabranom publikom.