Turopoljski tartuf kao turistički adut

U projektu "Odmor nikada bliže" Turističke zajednice Zagrebačke županije sudjeluju i ugostitelji. Tartuf iz turopoljskih šuma sljubljuju s domaćim jelima i traže svoje mjesto u turističkoj ponudi za domaće goste, a i one iz drugih dijelova Hrvatske ili iz inozemstva.

Varaždin - kraljevstvo tartufa
- Dalmatinski tartuf korak do zaštite EU-a

U obiteljskom restoranu u Kurilovcu u Velikoj Gorici Tomislav Jančić nudi domaća jela. Već ih je prošle godine obogatio tartufima iz obližnjih šuma. Kad je Turistička zajednica Zagrebačke županije osmislila projekt lova na tartufe kao dio brendiranja destinacije Turopolja, ovaj se restoran uklopio u projekt.

Tomislav je inovativan. U svojoj kuhinji koristi domaće namirnice. Na meniju se nalaze specijaliteti od turopoljske svinje, ali se nije zadržao samo na pripremanju vratine ili kotleta. Kaže kako se u sve što kuha odlično uklopio turopoljski crni tartuf, a poslužuje i nekoliko vrsta. Priprema i slasticu - sladoled od tartufa.

Turistička zajednica Zagrebačke županije ima i druge planove za oživljavanje gospodarstva i turizma, najavljuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Više pogledajte u videoprilogu.