Nijemci - zanimljiva turistička priča

U vrijeme kada je zbog globalne situacije s koronavirusom drastično pao broj turista, goste svojom ponudom privlače i destinacije u kontinentalnoj Hrvatskoj prilagođene individualnom odmoru. Među njima je i općina Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja goste pokušava privući zanimljivom turističkom ponudom.

Zamislite buđenje u zlatnim srijemskim poljima, na salašu. Uz cvrkut ptica, lijepu prirodu i stol pun domaće hrane.

Svaki od salaša ima svoju obiteljsku priču koju su domaćini odlučili predstaviti gostima uz prepoznatljivo srijemsko gostoprimstvo.

Salaš je napravljen prije 75 godina, napravio ga je moj djed, za vrijeme rata je bio zapaljen i devastiran i onda smo se odlučili prošle godine, uz pomoć turističke zajednice obnoviti salaš, kaže vlasnik Tomislav Bošnjaković.

Nudi se u Srijemu i aktivan odmor. Teren je itekako pogodan za obilazak biciklima... na konjima ili u fijakeru...

U srijemskoj Amazoni raj je za one koji vole promatrati ptice, a Spačvom i Bosutom satima se može voziti u kanuima i uživati u prelijepim spačvanskim šumama.

Prednost naše lokacije je blizina, pogotovo Zagreba, ja mogu reći da od Zagreba do Općine Nijemci imate samo 2,5 sata vožnje ravo auto cestom jer granični prijelaz Bajakovo nalazi se u našoj općini, ističe direktorica TZ-a općine Nijemci Katarina Šarkić.

Raste broj privatnih smještaja. U kratkom vremenu otvoreno ih je čak šest, a s pomoću novca iz europskih fondova izgrađena je turistička infrastruktura. Ta mikrodestinacija pronašla je svoje mjesto i u pametnom katalogu koji će biti predstavljen na 12 svjetskih sajmova, a koji je namijenjen stranim turističkim agencijama.

Prva stranica kataloga, tako smo ga počeli raditi, kreće od Iloka, Vukovara i Nijemaca, to nam je jedna turistička destinacija. Kad otvorite taj QR kod vidjet ćete turističke pakete koje mi preporučamo da posjetite na ovoj destinaciji da kombinirate i Ilok, i Vukovar i Nijemce, ističe turistički destinacijski menadžer Krunoslav Weinpert.

Uz ovu, u katalogu je predstavljeno 117 turističkih zajednica iz cijele Hrvatske. Projekt je to potpomognut s pola milijuna kuna europskog novca. Digitalizacija odredišta, a time i podizanje vidljivosti važni su za privlačenje svakog gosta, a općinu Nijemce kao zanimljivu mikrodestinaciju za odmor tek su počeli otkrivati.