Školsku godinu završili susretom s lipicancima

Posljednji je dan školske godine za većinu učenika u Hrvatskoj. Uistinu traumatičnu školsku godinu učenici osnovne škole Antun Mihanović u Slavonskom Brodu završili su nesvakidašnjim druženjem - s ponosnim i plemenitim lipicancima! Bio je to susret za pamćenje.

Najprije u lagani kas pa juriš zelenom livadom. Takav spektakularan završetak školske godine malo je tko u Hrvatskoj imao. 

- Bilo mi je dobro zato što sam se vozio prvi put s konjima i bio sam u bliskom kontaktu, rekao je Petar Vukojević iz OŠ "Antun Mihanović" u Slavonskom Brodu.

Bez posljedica. Ti su ljepotani širili samo veselje. Na tom nesvakidašnjem satu i to su mogli. Svakakvih je bilo pitanja.

Ovo je ujedno bila sjajna promidžba sporta koji spaja kondiciju i tradiciju.

- Ako se odluče važno je samo doći u neko dvorište kod vlasnika ovih konja. Ja vjerujem da će ih svi rado primiti, pokazati im, smatra Marijan Vrkljan, predsjednik Centra za ruralni razvoj Panonica iz Slavonskog Broda.

Drago sigurno. Ljubav je to koju rado dijeli.

- Ali jako mi je žao što ih ne mogu sve primiti da ih provozam. Samo smo uzimali dvoje, troje iz grupe, a ovi idu u suzama nazad u razred, priča Drago Ivušić iz Zaprežnog kluba Slavonac u Slavonskom Brodu.

Ma bit će još prilike za druženje. Ovo je  tek početak jednog divnog prijateljstva.