Ima li pilota u Zagorju?

Da zagorski krajolik nudi puno toga za vidjeti, nije novost, ali na vrhu ljestvice iznenađenja svakako se pozicionirao Robert Sedlar koji je u svoje dvorište dopremio - avion!

Nije to mali avion, nego Fokker 100 u kojega stane čak 109 putnika. Dug je 34.5 metara, ima raspon krila od 28 metara.

- Bila je želja za avionom, pa onda preko prijatelja potraga za avionom i našao sam ga u Osijeku u zračnoj luci i onda sam ga na natječaju otkupio. Rastavljali smo ga 6 vikenda u Osijeku, nakon toga smo ga transportirali s 3 specijalne labudice do Strmca Stubičkog i evo sada je još uvijek u fazi sastavljanja - kaže Sedlar.

Priznaje da je morao provjeriti kako će susjedi i mještani reagirati ako u dvorište stigne avion. Lobirao je, kaže, kao da je političar. No nitko mu nije stvarao probleme.

- Svi se vesele, sa znatiželjom tu dolaze, svaki naš novi potez koji napravimo ih interesira, prate, a posebno djeca i mladi - otkriva.

- Djeca traže uvijek nešto novo, zanimljivo, atraktivno i onda neće svake godine slaviti rođendan na istom mjestu, nego traže nove lokale, nove igraonice i mislim da im je avion sigurno interesantan - kaže.

U avionu djeca imaju na raspolaganju mini stolni nogomet, biljar, PlayStation, leteći hokej i ostalo, ali prava atrakcija tek stiže. U kokpitu će biti dva simulatora za vožnju aviona od Airbusa 320. Instalirat će ih na postojeće njegove uređaje i to će za djecu sigurno biti najzanimljivije.