Zadnje ušminkavanje šibenske Poljane

Završen je projekt uređenja gradskog trga Poljane i izgradnje troetažne podzemne garaže u središtu Šibenika. Taj će prostor napokon, nakon što je godinama ondje bilo parkiralište, ponovno postati pješačka zona, ali i reprezentativan urbani trg. 

Podzemna garaža bit će ujedno i logistički centar, odnosno servisna zona za povijesnu jezgru Krešimirova grada. Projekt uređenja trga i garaže ukupno je vrijedan 60 milijuna kuna, a financiran je europskim sredstvima. U tijeku je posljednje ušminkavanje pred svečano otvorenje.

Građani su već razgledali novi gradski trg i ne kriju oduševljenje. Zadovoljstvo ne kriju ni gradski oci, jer golemi infrastrukturni zahvat realiziran je uz pomoć europskoga novca. I to u sklopu projekta u čijem je središtu promet i jedan od ključnih gradskih problema - promet u mirovanju.

- I otočani i oni iz stare gradske jezgre i obrtnici koji tu rade imat će posebne pogodnosti. Imat će i punionicu za električne automobile. To je ono što se kaže danas "must have", poručuje zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

- Poljana je prva realizirana točka i središnja točka integrirane mobilnosti grada Šibenika. To podrazumijeva i daljnje rješavanje velikog komunalnog problema grada, a to je naš komunalni prijevoz, kaže gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Na pitanje tko će tu uslugu obavljati i na koji način - odgovor će dati struka. Koji god bude model, u startu će imati jednu veliku pogodnost, to je 11 novih niskopodnih autobusa., kaže Petar Mišura iz gradskog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

I dok se tek osmišljavaju sve pojedinosti velikog 100 milijuna kuna vrijednog komunalnog projekta, njegov prvi dio zasjat će u punom sjaju sutra navečer. Uz svečani program i vatromet, Poljana će napokon biti predana građanima.