Kastav: Sajam zdrave hrane okupio OPG-ove iz čitave Hrvatske

Zeleni Kastav već je dobro poznat sajam zdrave i ekološki proizvedene hrane te kozmetičkih proizvoda. Sve je domaće, a Kastavce najviše veseli što im dolaze vlasnici OPG-ova iz cijele Hrvatske.
Voće i povrće, džemovi, sokovi, sirevi i suhomesnati proizvodi od Slavonije preko Zagorja do Dalmacije. Nema boljega od domaćeg, kažu kupci.

Neki vlasnici OPG-ova otišli su i korak dalje kako bi uvjerili kupce da je sve izvorno.

- Imamo stalne kupce koji su prvo došli na naše imanje da se uvjere da je to stvarno postojeća proizvodnja i tek su nam onda postali kupci,  kaže Ana Loboda, vlasnica OPG-a.

Tko jednom proba domaće taj se domaćemu i vraća. Cijena tu nije presudna već kvaliteta, kažu domaći proizvođači.

- Proizvodi se traže tim više jer su puno izražajnijeg okusa i kvalitetniji, govori Andreja Petrović, vlasnica OPG-a.

Nije tu sve samo hrana i piće. Ima i proizvoda za njegu tijela, naravno od domaće lavande, što su kupci također već upamtili.

- Sada već dolaze sa znanjem i saznanjem o upotrebnoj vrijednosti lavande.
Upravo je kvaliteta održala mnoge od ovih OPG-ova za vrijeme pandemije, objašnjava Draško Vučemilović, vlasnik OPG-a.
- Za vrijeme ove korone imali smo dostava a jako puno mogu reći da smo treći i četvrti mjesec tražili propusnice jednom tjedno i baš do područja Rijeke, Kvarnera, govori Helena Bogdanić, vlasnica OPG-a.

I još jedna činjenica, primjećujete li koliko je ovdje žena vlasnica OPG-a? Znači li to da su žene poduzetnije kada treba zasukati rukave? A svejedno ih je tako malo na ključnim mjestima.