Večeras na Bundeku počinje 14. Festival tolerancije

U zagrebačkom parku Bundeku večeras u 20 sati počinje 14. izdanje Festivala tolerancije. Publici će ponuditi razne filmove, izložbe, društveno važna predavanja i edukativne programe. Ulazak na Festival je besplatan.

Otvorenje ovogodišnjeg 14. Festivala tolerancije bit će u amfiteatru na Bundeku. Festival će trajati do 4. srpnja. Publici će ponuditi odlične filmove, zanimljive i provokativne izložbe te društveno važna predavanja i edukativne programe.

Osim 12 filmova prikazanih na najznačajnijim svjetskim festivalima, predstavit će se bendovi, DJ-i i nevladine udruge te održati edukativni program.

Romantična komedija "Dobra godina" Ridleya Scotta o bankaru koji ponovo otkriva životnu radost, s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, otvorit će Festival tolerancije na kojem su sve projekcije besplatne. Film je producirao donedavni predsjednik festivala Branko Lustig, kojemu se ovom projekcijom odaje počast u prvom izdanju nakon njegovog odlaska.

Filmovi su dokumentarnog i igranog formata, društveno su aktualni i progovaraju o važnim temama: od prava žena, iskustva izbjeglica do obiteljskih odnosa.

Svi filmovi i dalje održavaju zacrtani put koji je kroz 13 festivalskih godina utemeljio Branko Lustig.

Festival će u 21 sat otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.