Ljetni diskont kulture na Trešnjevci

Ljetni diskont kulture traje već mjesec dana u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, a raznih će kulturnih događaja biti i tijekom srpnja.

Mnogi od njih bit će i na webu u live formatu, za koncerte i predstave se priprema vrtni prostor na kojem ima dovoljno mjesta za razmak među ljudima, a mnogi su sadržaji dostupni besplatno.

Ljetni diskont kulture Centra za kulturu Trešnjevka već osmu godinu u dva ljetna mjeseca, lipnju i srpnju, gotovo svakodnevno sugrađanima nudi brojne kulturne sadržaje. Ove godine prilagodili su se i zdravstvenoj situaciji pa ih možete pratiti online, na web stranicama Centra ili na YouTube kanalu.Organizatori su osobito sretni što znaju da se u Priče koje liječe uključuju i ljudi iz domova umirovljenika. Brojni su i glazbeni događaji, a koncerte, a i druga glazbena ostvarenja Centra, možete slušati online.

Pozornica ili dvorište Centra za kulturu ove godine predstavit će mlade stand up komičare. Tijekom srpnja možete vidjeti još sedam predstava.

Osnovnoškolci se, pak, mogu prijaviti na kreativne radionice za djecu, a postavljena je i izložba radova Željka Vodopića koja tematizira reciklažu.

Tu je i izložba 'Ste se zriktale' o odijevanju šezdesetih godina prošlog stoljeća u ruralnim naseljima oko Zagreba. Fotografije su iz obiteljskih albuma mladih etnologinja Ane Antolković, Martine Novosel i Martine Petrović. Uskoro je i otvorenje izložbe ‘Linije’ akademskog kipara i dizajnera Darka Severa.

Program Ljetnog diskonta kulture Centra za kulturu Trešnjevka možete proučiti na njihovim web stranicama cekate.hr, a s organizatorima trešnjevačkog diskonta družila se ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska: