Vremenska kapsula zadarskih osnovnoškolaca

Nastava je u školama završila, a njezin kraj posebno će ostati u sjećanju učenicima zadarske Osnovne škole Petra Preradovića. Osmislili su vremensku kapsulu u koju su pohranili svoja iskustva suživota s Covidom-19, a koja će se otvoriti za 20 godina.

Ponosna vlasnica crnog pojasa u taekwondou, omiljena učiteljica matematike u zadarskoj osnovnoj školi Anita Šimac - svoje učenike uči da je vježbanje uma jednako važno kao i vježbanje mišića. Tako da, mnogima mrska matematika, u ovoj učionici postaje omiljen predmet.

- Rođena sam u Engleskoj, u Londonu sam završila svoje školovanje i studirala sam matematiku. Ja imam crni pojas u taekwondou. Tako da se dugo godina bavim borilačkim vještinama, kazala je Šimac.

Izuzetno je vješta i kako djeci približiti STEM. Geometrija se ovdje pretvara u zabavu. A učitelji i učenici za vrijeme pandemije smislili su i virtualnu zabavu, koju će sačuvati za sva vremena. Digitalnu vremensku kapsulu COVID-19. Zatvara se za koji dan i moći će se otvoriti tek 2040. godine.