Skokovi u bazen za samopouzdanje mališana

Nastava je gotova, djeci je dosta virtualnog života, treba ih potaknuti na zabavu na otvorenom, kupanje, aktivnost.... Sve to spajaju skokovi u vodu, što je i sjajan prijedlog kako djeci obogatiti ovo ljeto. Adresa su poljudski bazeni, klub se zove Dupin, nove članove primaju cijelu godinu.

Splitskom Klubu skokova u vodu Dupin više je od četiri desetljeća, no još dupinskom živahnošću mami nove skakače. Trenutno ih je na Poljudu dvadesetak.

Nije na odmet biti najbolji skakač na plaži, u razredu, u ulici... No, nema kod trenera Vedrana, koliko god bacali osmijehe, bacanja u bazen bez promišljanja. Točno se zna da se od skoka do skoka penje stepenicu po stepenicu.

- Nijedan trener neće dijete poslati na 10 metara, počinje se s metra i s najobičnijim skokovima, kaže Vedran Bajamić, trener Kluba skokova u vodu Dupin - Split, dodajući da kako dijete sazrijeva, prihvaća zadatke, tako i napreduje.

Skokovi u vodu, osim gipkosti, snage, koncentracije u djece razvijaju i samopouzdanje. Skakaonica traži jaku glavu i vjeru u sebe.

Pogledajte video: