Uspješno održana vatrogasna vježba na kruzeru Scenic Eclipse uz riječki lukobran

Na polarnom kruzeru Scenic Eclipse, vezanom uz glavni lukobran riječke luke, u četvrtak je uspješno održana vatrogasna vježba gašenja požara na brodu.

Vježbu je s nekoliko vatrogasnih vozila izvela riječka Javna vatrogasna postrojba u suradnji s posadom broda Scenic Eclipse, riječkom Lučkom upravom, Lučkom kapetanijom, Dezinsekcijom, Jadranskim pomorskim servisom, Lukom Rijeka, tvrtkama Croatia Pilot i Securitas, Zavodom za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije te Policijskom upravom primorsko-goranskom - Postajom pomorske i aerodromske policije.

Vježbom su se željele testirati sposobnosti i kapacitet sudionika te upozoriti na slabosti i priliku za poboljšanje. U vježbi je simuliran pad helikoptera na helidromu, nakon čega je požar ugrozio niže katove, uključujući brodski restoran.

Kako je istaknuto tijekom vježbe, kruzeri i ta vrsta turizma znatno utječu na ekonomiju i razvoj destinacije, a mogućnost njihova prihvata u riječku luku prepoznalo je više kompanija, pri čemu je važan čimbenik sigurnost.

Dok se održavala vježba, riječki lukobran Molo longo bio je zatvoren za šetače.