Održana najveća nacionalna izložba pasa u Hrvatskoj

U Varaždinu je održana najveća nacionalna izložba pasa u Hrvatskoj. Popuštanjem epidemioloških mjera stvoreni su uvjeti za održavanje prvog ovogodišnjeg natjecanja za četveronožne ljubimce. Tako je 500-tinjak pasa iz Hrvatske i susjednih zemalja pokazalo svoje vještine u borbi za titulu najljepšeg psa.

Veliki ili mali - duge ili kratke dlake. Svaki od ljepotana plijenio je pozornost na svoj način. No za titulu najljepšeg u svojoj kategoriji trebalo se pomučiti.

Ivana Jakupač je uzgajivačica njemačkih doga i tim se poslom bavi 9 godina.

- Volimo otići na izložbe i pobijediti, malo se zabaviti prošetati, vidjeti druge pse, rekla je.

Više od 500 pasa iz Hrvatske i 12 zemalja preuzelo je poligon varaždinskog kinološkog društva. Uz pridržavanje epidemioloških mjera.

- Bitno je da su svoje šatore postavljali na određeno razmaku, da drže svoje pse, da se ne druže. Izlagači su pozvani po satnicama, tako da na terenu nema više ljudi koji su dolazili čak i dan prije i jutro i ostajali do drugog dana. Pod budnim okom sudaca, svaki je pas u pratnji svog vlasnika prošetao ringom, rekla je Tatjana Kanjuh, predsjednica Kinološkog društva Varaždin.

Pod budnim okom sudaca, svaki je pas u pratnji svog vlasnika prošetao ringom i prošao detaljni pregled.

U potrazi za kućnim ljubimcem mnoštvo znatiželjnih posjetitelja. Bez obzira na to koju pasminu odabrali - ovi će im četveronožni ljubimci vratiti stostruko više ljubavi i pažnje.