Festival tolerancije produljuje se do ponedjeljka

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika proteklih dana Festival tolerancije, koji je trebao završiti u subotu, produljuje svoje trajanje do ponedjeljka, a festivalski sadržaji održat će se u novim terminima.

Nagrađivani dokumentarni film ‘Dijete ljubavi’, portret obitelji azilanata zapelih u birokraciji u režiji Eve Mulvad prikazuje se u nedjelju navečer, u Amfiteatru na Bundeku, kao i treći nastavak ‘Trilogije ljubavi: Rođenje’, Yarona Shanija, o mračnim tajnama života triju žena. Očaj i propast su sve bliži, no spona ljubavi pruža im priliku za promjenu i preporod.

- Muzej suvremene umjetnosti u ponedjeljak će ugostiti film o fašizmu u Nizozemskoj redatelja Luuka Bouwmana ‘Svi protiv svih’, temeljen na razdoblju između dva rata kada je ta zemlja imala nekoliko desetaka fašističkih pokreta, najavljeno je.

O filmu, ali i problemima fašizma i rasizma s kojima se suočava i hrvatsko društvo, Europa i svijet govorit će se na Tolerance Talku 'Geneza zla', koji će se održati nakon projekcije.

Izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dr. sc. Nebojša Blanuša i dr.sc. Nikica Gilić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, uz moderiranje novinarke i kolumnistice Nacionala Zrinke Vrabec Mojzeš, govorit će o razarajućim posljedicama tih doktrina na moderno društvo.

Zbog ograničenog broja sjedala u MSU treba se rezervirati ulaznice na ulaznice@jff-zagreb.hr, a događaj se organizira uz poštivanje  HZJZ-a.

Na Bundeku će se prikazati i film ‘Poticanje’ režisera Yarona Zilbermana, koji govori o šokantnom atentatu na izraelskog premijera Yitzhaka Rabina iz perspektive atentatora.
Festival tolerancije kao posveta Branku Lustigu