Počele Ljetne noći Teatra Exit

Zbog poznatih okolnosti, ove će se godine najveći dio Ljetnih noći Teatra Exit održavati u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt. Nakon četiri mjeseca na čekanju, Exitov bogati program počeo je u nedjelju.

Kultne predstave ‘Shakespeare na Exit’, ‘Kako misliš mene nema’, a na samom kraju i ‘Kauboji’ samo su dio bogatog programa ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra Exit. Gledalište, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, može primiti do 100 ljudi, a najavljen je rekordan broj predstava u dva bloka.

- Prvi blok je od 5.srpnja do 2.kolovoza, a drugi blok će biti od 25.kolovoza do 6.rujna. Ako budemo uspjeli odigrati sve predstave, onda će biti rekord na svim Ljetnim noćima dosad, znači, imat ćemo 45 izvedbi, najavljuje Matko Raguž, umjetnički ravnatelj Teatra Exit.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT jedan od gostiju je i glumac Zijah Sokolović s kojim se družila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:Zbog nezahvalnih okolnosti, gotovo sva planirana međunarodna gostovanja odgođena su za iduću godinu. Ipak, jedno ostaje - višestruko nagrađivana komedija ‘Čekaonica’ ljubljanskog City Teatra.

- Ta predstava zapravo je priča o posmrtnom životu. Naime, dvojica ljudi se sretnu nakon što su otišli pa onda, eto, raspredaju što su mogli, što nisu mogli, što bi bilo kad bi bilo, na jedan vrlo duhovit način, dodaje Raguž.

Većina repertoara bit će izvedena u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt, neke manje predstave u Studiju Exit, a nekoliko onih koje se ne mogu izvoditi na otvorenome - bit će u iličkom prostoru Teatra.

Pogledajte reportažu Vijesti iz kulture: