Moslavina trail - aktivna promocija tog kraja

Moslavina i Regionalni park prirode Moslavačka gora skrivaju mnoge zanimljivosti: nekoliko povijesnih utvrda i spomenika, šetnice i planinarske staze, čistu prirodu. No, još su daleko od pune iskorištenosti. Kako bi napredovali u tom smjeru, skupina sportskih i turističkih entuzijasta, uz pomoć okolnih gradova i općina, drugu godinu organizira zanimljivu utrku - Moslavina trail.

Više od 300 trkača iz Hrvatske i Slovenije okupilo se na startu. Izletište Podgarić i njegova okolica idealni su i za izdržljive i za one koji to tek žele postati.

- Moramo ovaj naš kraj promovirati, stvarno je izuzetno lijepo, staza je svima interesantna, dinamična je - ima svih segmenata, kaže Bjelovarčanin Goran Iličić.

Trčalo se i hodalo po asfaltu i šumi - na različitim nadmorskim visinama i u pet disciplina - od 8 do 28 kilometara. Neke je dijelove doista trebalo izdržati da bi se moglo dalje.

Organizirane su i utrke za djecu. Ali i za pse koji su u Canicross disciplini sa svojim vlasnicima trčali 8 kilometara. Da bi utrka bila što zanimljivija, uz okrepu je natjecatelje na prvom punktu bodrila kostimirana skupina.

Pogledajte videozapis.